Slordig Ajax lijdt oefennederlaag tegen Anderlecht

Ajax heeft vrijdagavond een oefennederlaag geleden tegen Anderlecht. In de eerste helft liet de ploeg bij vlagen goed voetbal zien en zo stond er bij rust dan ook nog een gelijke stand op het scorebord. Na de rust, waarin drie wissels toegepast werden, was de lijn totaal uit het Ajax-spel verdwenen. Er werd vooral achterin veel geklungeld en dat leidde uiteindelijk tot een 1-3 overwinning voor de Belgen.

FT | Ajax - Anderlecht (1-3)Het eerste opvallende wat vrijdagavond te zien was, was de aanvoerdersband om de arm van André Onana. Verder had Ajax gedurende het grootste deel van de openingsfase de bal, maar tot een kans wist het niet te komen. Na ruim tien minuten voetballen was daar dan de eerste kans te noteren van de wedstrijd. David Neres begon aan een slalom vanaf rechts naar links, waaruit uiteindelijk een kans voor Kasper Dolberg ontstond. De spits deed weinig fout, maar stuitte toch op doelman Thomas Didillon.