Ajax-seizoen begint wederom erg vroeg

Bron: www.ajaxshowtime.com

Nu Ajax definitief naast de landstitel heeft gegrepen, weet het dat het nieuwe seizoen (2018/2019) wederom erg vroeg zal beginnen. De eerste officiële wedstrijd zal gespeeld worden op dinsdag 24, woensdag 25 of donderdag 26 juli. Wanneer Ajax kampioen zou zijn geweest, speelde het zijn eerste officiële wedstrijd pas op dinsdag 7 of woensdag 8 augustus.

Op dit moment staat Ajax op een tweede plek in de competitie, welke recht zal geven op de tweede voorronde van de Champions League. Ajax zal dan uitkomen in de niet-kampioenenroute. De Amsterdamse club zal dan spelen tegen een nummer twee uit Turkije, Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië of Griekenland.

Op dit moment is in nog geen van bovenstaande competities officieel bekend wie op de tweede plek gaat eindigen. Zouden de competities nu afgelopen zijn, komen Besiktas, Sturm Graz, FC Basel, Slavia Praag en PAOK Thessaloniki uit in de tweede voorronde van de Champions League. Let wel: er kan nog van alles gebeuren, dus dat deze ploegen ook daadwerkelijk uitkomen in de tweede voorronde van het miljardenbal is nog allerminst zeker.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/112132/ajax-seizoen-begint-wederom-erg-vroeg