‘Ajax geen opleidingsclub meer maar koopclub’

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

De kritiek op Marcel Keizer zwelt steeds meer aan. Bij de presentatie van de trainer zei Edwin van der Sar nog: “Hij kent de spelers, de organisatie en staat achter de filosofie van de club. Bovendien heeft hij het bij de beloften het afgelopen seizoen, met een duidelijke speelwijze, uitstekend gedaan”. De Telegraaf vindt echter dat de filosofie van de club momenteel ver te zoeken is.

Spelers als Klaas-Jan Huntelaar en Nick Viergever blokkeren de ontwikkeling van talenten als Kasberg Dolberg, Frenkie de Jong, Donny van de Beek en Daley Sinkgraven. “Het heeft allemaal niets meer met de visie van Johan Cruijff te maken.”

De krant is van mening dat kapitaalvernietiging op de loer ligt: “Als na Ricardo Kishna, Anwar El Ghazi, Riechedly Bazoer, Jairo Riedewald en Kenny Tete ook Van de Beek, Kluivert en Frenkie de Jong tot de conclusie komen dat hun toekomst niet in Amsterdam maar elders ligt, moet het etiket ’opleidingsclub’ bij Ajax voorlopig worden vervangen door ’koopclub’,” is de conclusie.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/ajax-geen-opleidingsclub-meer-koopclub/