Column: Exodus

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

De term werd door Bob Marley gebruikt als titel van een van zijn nummers. Sterker nog, het album waar het nummer op staat draagt dezelfde titel als dit nummer. Uitgerekend Bob Marley, de man die ons in de rust van iedere wedstrijd toezingt dat alles wel weer goed gaat komen, bezingt hier een van de grootste angsten van de Ajacieden: de exodus.

De exodus is al ruim twee decennia Ajax’ grootste vijand. Na de invoering van het Bosman arrest is de rol van het geld in de voetbalwereld exponentieel gegroeid. Het was voor de bescheiden club die Ajax weldra werd nauwelijks mogelijk om een exodus te voorkomen nadat het weer een goede generatie voetballers had opgeleid en/of aangekocht.

Dit jaar staan we mogelijk voor de grootste exodus die we ooit gekend hebben. Een exodus imposanter dan die van Mozes toen hij zijn volk uit Egypte leidde. Niet de Egyptenaren, maar het grote geld en hongerige oliesjeiks – misschien zit hier wel een Egyptenaar tussen – jagen Ajax op richting de transfermarkt die voor zijn neus opensplijt.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/column-exodus/