Ajax Jeugd: C1 wint Klassieker met 2-1

Ajax O15 (C1) heeft zaterdag de mini-Klassieker van Feyenoord gewonnen. Op Sportpark de Toekomst zegevierden de talenten met 2-1.

De Ajacieden kwamen al vroeg in de wedstrijd op achterstand, maar toonden karakter. Waar voor rust nog enkele kansen van onder andere Naci Unuvar – die later op de dag met Ajax O16 mocht meespelen – onbenut bleven, was het na rust wél raak voor de Amsterdammers. Vlak na rust schoot Niyi Scholten de O15 op gelijke hoogte. Vijf minuten voor tijd scoorde Dillon Hoogewerf met een goede goal de 2-1.

Wedstrijdverloop Ajax O15 – Feyenoord O15:’13. 0-1 Feyenoord O15’40. 1-1 Niyi Scholten’65. 2-1 Dillon Hoogewerf

Opstelling Ajax O15 (C1):Dieker; Hoever, Kasanwirjo, Aksit, Scholten; Beelen, Pynadath (’35. Unuvar), Taylor; Allouch, De Waal (’60. De Vries), El Kadiri (’35. Hoogewerf).