Traoré zeker van deelname Afrika Cup

© Proshots

Bertrand Traoré heeft zich vandaag met Burkina Faso geplaatst voor de Afrika Cup. De Burkinezen hadden voldoende aan een overwinning op Botswana. In eigen land werd er, door een doelpunt diep in blessuretijd, met 2-1 gewonnen.

Burkina Faso kwam na 20 minuten spelen op een 1-0 voorsprong. Vlak voor tijd kwam Botswana terug in de wedstrijd. Mede door drie rode kaarten en een blessurebehandeling van de keeper kwamen er negen minuten blessuretijd bij. Voor Burkina Faso precies genoeg om alsnog winnende te maken.

Het gevolg van de kwalificatie van Burkina Faso is dat Ajax Traoré na de winterstop een aantal wedstrijden moet missen. De spits zal zodoende de wedstrijden tegen PEC Zwolle (uit), FC Utrecht (uit), ADO Den Haag (thuis) en Roda JC (uit) kunnen missen. Dit is ook afhankelijk van hoe goed Burkina Faso het tijdens de Afrika Cup gaat doen. Naast de Chelsea-huurling zal Ajax ook Hakim Ziyech moeten missen. De middenvelder wist zich met Marokko al eerder te kwalificeren voor het toernooi in Gabon.