In de wandelgangen bij PAOK Saloniki

Bron: www.ajaxlife.nl

Het uitvak maakte zes jaar geleden veel indruk. © De Brouwer

Ajax speelt dinsdagavond voor het eerst dit seizoen voor het echie. Tegen Panthessalonikios Athlitikos Omilos Konstantinoupoliton, kortweg: PAOK uit Thessaloniki moeten de Amsterdammers proberen de volgende voorronde van de Champions League te halen. Tijd dus om de tegenstander eens even goed onder de loep te nemen.

Vladimir Ivic PAOK Saloniki is geen onbekende van Ajax. De twee ploegen troffen elkaar eerder al in 2010, toen ook voor een plek in de play-off-ronde van de Champions League. Zowel in de thuiswedstrijd (1-1) als in de uitwedstrijd (3-3) eindigden de twee gelijk, maar Ajax ging op basis van meer gescoorde uitdoelpunten door naar de volgende ronde.

De huidige trainer van PAOK speelde in beide wedstrijden een hoofdrol. Vladimir Ivic maakte in Amsterdam al het enige doelpunt voor de Grieken, in Thessaloniki was hij goed voor de gelijkmaker in de laatste minuut van de officiële speeltijd. Even daarvoor had Ivic vanaf elf meter verzuimd om te scoren. Maarten Stekelenburg werd de held aan de kant van Ajax door de bal uit het doel te tikken.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=20088