Ajax doet zichzelf tekort tegen Marseille

Ajax heeft de tweede wedstrijd van vandaag met 2-2 gelijkgespeeld. Voor het team van Peter Bosz scoorden Mateo Cassierra en Kasper Dolberg. De Amsterdammers wisselden een goede eerste helft af met een matige tweede helft. Evenals vanmiddag tegen AS Béziers (2-0) werd ook voorafgaand aan het duel met Olympique Marseille een minuut stilte gehouden. Dit werd gedaan ter nagedachtenis aan de slachtoffers van Nice en het plotselinge overlijden van Uri Coronel.

Ajax ging voortvarend van start. Al na zeven minuten kwamen de Amsterdammers via Cassierra op voorsprong. De 19-jarige Zuid-Amerikaan tikte een goede voorzet van El Ghazi van dichtbij binnen. Na ruim een kwartier spelen kreeg de vleugelaanvaller zelf een grote mogelijkheid op het tweede doelpunt van Ajax. Hij schoot de bal, na een goede kapbeweging, echter net naast het doel. In de restant van de tweede helft kregen El Ghazi en Veltman nog een paar kansjes. Marseille werd alleen via Cabella echt gevaarlijk. Cillessen kon zijn inzet in twee instanties verwerken.