Flink wat oud-Ajacieden gaan met beker aan de haal

Bron: www.ajaxlife.nl

Toch lijkt het erop dat Van Gaal moet vertrekken bij Man Utd. © Pro Shots

We tellen zeker vijf oud-Ajacieden die zaterdag met een beker in hun handen stonden. Het vormde geen grote verrassing dat Paris Saint-Germain weer eens een prijs pakte, maar de triomf van Manchester United was best wel bijzonder. Al is het maar omdat het voor Louis van Gaal einde verhaal lijkt.

Het zag er even slecht uit voor Manchester United, dat na een minuut of tachtig op achterstand kwam tegen Crystal Palace en in de verlenging met tien man verder moest. Toch richtte de ploeg zich op; Juan Mata zorgde voor de gelijkmaker, invaller Jesse Lingard schoot op prachtige wijze de 2-1 binnen en de FA Cup naar het rode deel van Manchester.

Het is geen toeval dat uitgerekend Lingard scoorde. De jongeling doorliep een groot deel van de opleiding en als Van Gaal ergens goed in is, dan is het wel vertrouwen geven aan de jeugd. Toch was het een rare dag op Wembley, al is het maar omdat vrijwel direct na het laatste fluitsignaal de speculatie over Van Gaals toekomst belangrijker leek dan het feestgedruis.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=19813