Klaassen houdt na penalty rekening met nieuwe aangifte

Bron: www.ajaxlife.nl

Verbijstering bij de Friezen als Gözübüyük de bal op de stip legt. © Pro Shots

Het uitvak scandeerde in Heerenveen de naam van Danny Makkelie, die zondag Ajax een strafschop cadeau gaf. Serdar Gözübüyük wees in Heerenveen ook naar de stip, en wederom was er discussie na afloop.

Ajax kreeg vlak na rust een strafschop. Mitchell Dijks gaf de bal voor, maar in plaats van dat een medespeler werd bereikt, kwam de bal tegen de hand van Kenneth Otigba. Gözübüyük wees daarop naar de strafschopstip. En net als zondag tegen FC Utrecht faalde Arek Milik niet.

Heerenveenspeler Otigba liet weten dat de bal inderdaad tegen zijn hand kwam. Maar daarmee was alles wel gezegd. "Ik wilde de bal natuurlijk niet op die manier raken," stelde hij tegenover een groep journalisten. Van opzet was geen sprake, was ook wel op de beelden te zien. 

“De penalty was een breekmoment,” stelde trainer Foppe de Haan dan ook vast. “Ik vond het absoluut geen penalty. Ik ga niet zeuren, want we hebben terecht verloren. Maar als je er een bewegingsanalist op loslaat, zal je zien dat de hand niet naar de bal gaat. Ik vond het niks. Echt niks.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=19670