[Update] Video oefenduel Ajax met AZ

Ajax heeft woensdagmiddag een oefenwedstrijd tegen AZ met 1-3 verloren, zo maakt de Amsterdamse club bekend via de officiële kanalen. De wedstrijd, die gespeeld werd op sportcomplex De Toekomst, was besloten en daardoor niet toegankelijk voor publiek.

De ploeg van trainer Martin Haar kwam al na twaalf minuten op voorsprong door een treffer van Robert Mühren. De aanvaller maakte na ruim een halfuur spelen ook de 0-2. Na de rust deed Ajax via een doelpunt van Kasper Dolberg wat terug, waarna Stijn Spierings een kwartier voor tijd voor de uiteindelijke 1-3 zorgde.

Namens Ajax deden enkele volwaardige A-selectiespelers mee. Zo waren onder andere Diederik Boer, Ricardo van Rhijn, Mike van der Hoorn, Nick Viergever, Thulani Serero, Daley Sinkgraven, Lasse Schöne en Anwar El Ghazi van de partij. Verder liet De Boer ook talenten als Damil Dankerlui, Abdelhak Nouri, Vaclav Cerny en dus ook Dolberg meespelen. Verder maakte ook Arsenal-huurling Yaya Sanogo zijn minuten. Op zondag 27 februari staan beide ploegen tegenover elkaar in de competitie. Eerder dit seizoen won Ajax in de openingswedstrijd van de Eredivisie met 0-3 bij AZ.