Jong Ajax verliest oefenduel tegen AZ

Jong Ajax heeft woensdag een oefenwedstrijd tegen AZ met 1-3 verloren. Op een regenachtig sportpark de Toekomst wist Kasper Dolberg te scoren voor Jong Ajax terwijl Robert Muhren (2x) en Stijn Spierings doeltreffend waren voor de Alkmaarders.

Bij Jong Ajax deden enkele spelers van het eerste elftal mee maar ondanks dat wist AZ voor rust twee keer te scoren. Robert Muhren stifte de bal in de twaalfde minuut over Diederik Boer heen en dezelfde speler mocht vlak voor rust aanleggen voor een penalty. Even daarvoor had Thulani Serero de kans op 1-1 maar zag zijn schot op de paal belanden. Na de thee was het uiteindelijk Kasper Dolberg die de aansluitingstreffer scoorde. In het vervolg van de wedstrijd kreeg Ajax kans op de 2-2 maar het was uiteindelijk AZ dat via Spierings de 1-3 eindstand op het bord schoot.

Opstelling Ajax: Boer, Van Rhijn, Van der Hoorn, Viergever, Dankerlui, Serero (46. Sinkgraven), Nouri, Schöne, El Ghazi, Sanogo, (46. Dolberg), Cerny

Bron: Ajax.nl