Bazoer staat er goed op, Dijks niet, Klaassen is fit

Bron: www.ajaxlife.nl

Bazoer is op zijn negentiende al erg belangrijk voor Ajax. © Pro Shots

Verschillende Ajacieden kampen na de bekerklassieker met pijntjes. Riechedly Bazoer en Mitchell Dijks ontbreken vanwege blessures, terwijl Davy Klaassen is hersteld van een tik tegen zijn hoofd.

Bazoer kreeg in De Kuip al snel een flinke schop op zijn knie. Dader Tonny Vilhena kwam er ongestraft mee weg. De middenvelder van Ajax leek naar de kant te moeten, maar speelde de wedstrijd toch uit. En hij trainde vrijdag min of meer volledig mee.

Voor de zekerheid werd na de afsluitende training richting Ajax - Roda JC wel een mri-scan gemaakt. Uit deze scan kwam schade aan het kniekapsel naar voren en dus speelt Bazoer niet. Het is niet bekend hoe lang de middenvelder is uitgeschakeld, maar het lijkt niet al te ernstig.

Dijks is evenmin van de partij. De linksback heeft last van zijn lies. Te veel om te kunnen spelen. “Het gebeurde al in de eerste minuut van Feyenoord - Ajax, vertelde Mitchell. Waarschijnlijk had hij genoeg adrenaline in zijn lijf zitten om gewoon verder te spelen,” aldus De Boer.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=18552