Voorbeschouwing: Ajax mag Fenerbahçe niet laten 'wennen'

Bron: www.ajaxlife.nl

Hopelijk zijn de spelers ook in Istanbul zo content. © Pro Shots

In de derde groepswedstrijd van de Europa League moet het voor Ajax dan eindelijk gebeuren. Na twee remises op rij telt eigenlijk niets minder dan een overwinning. Alleen is Fenerbahçe-uit niet de gemakkelijkste wedstrijd om dat voor elkaar te boksen. Of zijn de Turken nog niet goed genoeg op elkaar ingespeeld?

Na twee jaar uitsluiting van Europese toernooien vanwege een omkoopschandaal is Fenerbahçe weer terug op het Europese toneel. Alleen niet op het hoogste niveau. Galatasaray ging er vorig seizoen met de Turkse landstitel vandoor en via de play-offs lukte het niet om alsnog in de Champions League te geraken. Shakhtar Donetsk bleek een brug te ver.

Investeringen van zo'n 40 miljoen euro ten spijt – spelers als Nani en Robin van Persie werden opgepikt – is Fenerbahçe veroordeeld tot het spelen van Europa League. En ook dat loopt nog niet echt lekker, getuige het ene punt uit twee wedstrijden. De druk neemt snel toe, zeker nu zondag ook nog eens de derby tegen Galatasaray op het programma staat.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=18482