[Verslag] Boring Ajax koploper na winst op Excelsior

Ajax speelt deze middag in het kleinste stadion van de eredivisie. In het uitverkochte Woudestein is Kevin Blom de scheidsrechter. Frank de Boer laat Sinkgraven op de bank. Milik start weer in de spits, Bazoer neemt zijn plek in op het middenveld.

De eerste grote kans voor de wedstrijd is al in de vierde minuut. Milik speelt de bal naar Bazoer. Laatstgenoemde moet eigenlijk scoren, maar schiet naast het doel van Excelsior-keeper Kurto. Ajax is heer en meester in de openingsfase en krijgt alle ruimte van Excelsior om te bouwen aan aanvallen. Ajax gaat er echter slordig mee om en benut de mogelijkheden die het krijgt niet. De volgende goede kans is voor Fischer. Uit een voorzet van El Ghazi schiet hij op keeper Kurto.

Een rommelige fase in de wedstrijd breekt aan. Toch komt Ajax op voorsprong. Milik kopt de bal naar El Ghazi. Hij speelt vervolgens drie man uit en schuift de bal met links langs de keeper: 0-1! Ajax vergroot de voorsprong nog voor rust. Milik schiet en keeper Kurto krijgt er slechts een handje tegenaan. De bal ploft in het net en het staat al 0-2. Even later fluit Blom voor de rust.