Bazoer en Tete wel bij selectie, Zivkovic niet

Bron: www.ajaxlife.nl

De Boer was in Qatar al goed over Bazoer te spreken.© Pro Shots

Het is de eerste keer na de winterstop altijd een beetje spannend welke spelers er bij de selectie zitten. Frank de Boer had goed nieuws voor Riechedly Bazoer en Kenny Tete. Zij zijn van de partij.

Goed nieuws betekent automatisch dat er ook slecht nieuws is. En de ontvanger van het slechte nieuws was Richairo Zivkovic. De spits is er niet bij als Ajax het vrijdag opneemt tegen zijn oude club FC Groningen.

Zivkovic voorspelde recent al dat hij zijn laatste wedstrijd voor Jong Ajax nog niet had gespeeld. Dat blijkt. De spits is op dit moment derde in de pikorde. Arek Milik ligt op koers voor een basisplek, Kolbeinn Sigthórsson is weer fit en bovendien (nog) niet verkocht.

De Boer doet een beroep op Bazoer en Tete omdat de spoeling achterin wat dunner is geworden. Stefano Denswil is vertrokken en die andere centrale man, Joël Veltman, raakte tijdens het trainingskamp in Qatar geblesseerd. Veltman ligt er waarschijnlijk zo'n vier weken uit. Tenminste, De Boer rekent een maand niet op hem. De honneurs van Veltman worden achterin waargenomen door Mike van der Hoorn.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=16864