Ajax wint opnieuw niet van PEC

PEC Zwolle begon fel aan de wedstrijd tegen Ajax. Het leverde de ploeg van Ron Jans in de eerste twintig minuten dan ook een aantal goede kansen op. Na een half uur spelen kwam Ajax beter in de wedstrijd. De ploeg was steeds vaker op de helft van PEC Zwolle te vinden en creërde meer kansen.  Onder andere via Moisander en Sigthórsson kregen de Amsterdammers goede mogelijkheden op de 1-0.

De laatste tien minuten voor rust kreeg Ajax opnieuw enkele kansen. Nicolai Boilesen mocht ver doorlopen op de helft van PEC,en kwam uiteindelijk zelfs nog tot een voorzet. Echter was er geen Ajacied voor het doel te vinden om de bal in te tikken. Ook Veltman kreeg nog een aardige mogelijkheid. Na een vrije trap van Schöne kreeg de verdediger de bal op het hoofd. Zijn poging ging maar net naast.