Ajax verslaat FC Wacker in tweede oefenduel

Bron: ajax1.nl

Ajax heeft vanmiddag zijn tweede oefenwedstrijd van dit seizoen overtuigend gewonnen van FC Wacker Innsbruck. De Amsterdammers werkten deze wedstrijd af in het Oostenrijkse plaatsje Schwaz, ter afsluiting van het trainingskamp dat de ploeg daar in de buurt had belegd. Een overwinning voor Ajax lag al in het vooruitzicht, aangezien de tegenstander uit Innsbruck vorig seizoen naar het tweede niveau van Oostenrijk degradeerde.

Ajax en Wacker Innsbruck maakten er in de openingsfase van de wedstrijd een waar doelpuntenfestijn van. Linksback Ruben Ligeon dacht in de tweede minuut een voorzet te geven maar tot zijn eigen verbazing plofte zijn inzet bij de tweede paal het doel in. Nog geen twee minuten daarna tekende Innsbruck via Hirschhofer voor de gelijkmaker. Vanaf het randje van de zestien schoot hij hard achter Kenneth Vermeer. Snel daarna stelde Ajax weer orde op zaken: na zeven minuten kopte Davy Klaassen de 2-1 binnen en na een klein kwartier bracht Lerin Duarte de stand uit een vrije trap op 3-1.