Fotoverslag: Ajax valt hard door de mand

Bron: ajax1.nl

Ajax was vanavond niet bij machte Red Bull Salzburg een strobreed in de weg te liggen. De Oostenrijkse koploper won eenvoudig met 0-3 in de Amsterdam ArenA. Al vroeg in de wedstrijd benutte Jonathan Soriano een penalty na een overtreding van Veltman.

Na twintig minuten voetballen deed Sadio Mané Ajax nog meer pijn. Hij werd alleen voor de keeper gezet en omspeelde Cillessen probleemloos.

Alsof het nog niet erg genoeg was kregen de Amsterdammers ook nog een heus werelddoelpunt te verwerken. Soriano tekende na 35 minuten voor zijn tweede doelpunt van de wedstrijd door de bal van grote afstand over Cillessen te krullen.

Frank de Boer had vanavond weinig om content mee te zijn.

Klein lichtpuntje in de wedstrijd was het debuut van Ricardo Kishna. Door zijn goede spel in Jong Ajax gunde De Boer hem dertig minuten voor tijd een invalbeurt.

Ajax had alle mogelijke moeite om de bal vast te houden. Hier verliest Klaassen een duel met Dané.

Kishna en Van Rhijn staan erbij en kijken ernaar.