Hoesen op huurbasis naar België of Italië

Bron: www.ajaxupdate.nl

Ajax heeft Danny Hoesen toestemming gegeven om op huurbasis te vertrekken, meldt De Telegraaf. De spits lijkt daardoor op weg naar België of Italië.

Hoesen is in Amsterdam slachtoffer van de concurrentiestrijd geworden, het uitzicht op speelminuten is momenteel klein. Ajax hoopt dat de 23-jarige aanvaller in België of Italië de laatste stap richting basis maakt. Uit beide landen is belangstelling getoond en volgens Italiaanse media is in elk geval Livorno geïnteresseerd. Aandere clubs mogen zich echter ook nog melden.

Ajax stelt met deze keuze een ‘aanvaardbaar risico’ te nemen. De club is nog op drie fronten actief, maar trainer Frank de Boer vertrouwt op Siem de Jong, Kolbeinn Sigthórsson en Bojan Krkic als opties voor in de punt van de aanval. Wat betreft Hoesen staat nu zijn persoonlijke ontwikkeling even centraal.

Men benadrukt dat Hoesen zeker nog niet afgeschreven is. De spits zal daarom ook niet met optie tot koop worden verhuurd. De rechtspoot kwam dit seizoen tot veertien competitiewedstrijden, waarin hij tweemaal scoorde. Daarnaast maakte hij drie goals in de KNVB Beker en scoorde hij in de Champions League de winnende tegen FC Barcelona.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxupdate.nl/2014/01/hoesen-op-huurbasis-naar-belgie-of-italie/