Jong Ajax verliest in bizarre wedstrijd van Volendam

Jong Ajax heeft in de Jupiler League niet goed afgekeken hoe Ajax 1 vorige week van Volendam wist te winnen. De talenten verloren met 3-2, in een bizarre wedstrijd. Een goede eerste helft van Ajax werd afgewisseld met een hele slechte tweede 45 minuten, waarin twee rode kaarten en drie doelpunten van Volendam de wedstrijd een gezicht gaven.

In de eerste helft kwam Jong Ajax op een mooie voorsprong. Joël Veltman bekroonde zijn rentree, na lang blessureleed aan z’n knie, met een doelpunt uit een corner. Hij kon binnentikken. Dejan Meleg vergrootte die voorsprong nog in de eerste helft. Hij kwam 1 op 1 met keeper Timmermans nadat hij de bal prachtig had meegenomen. De Serviër faalde niet.

Na de rust stond er een totaal ander Jong Ajax en de Volendammers profiteerden daarvan. Mühren, die in de bekerwedstrijd ook al zijn doelpunten pakte tegen Ajax 1, tekende vijf minuten na rust voor de aansluitingstreffer. Volendam denderde door en Menzo en nog eens Mühren maakten van een achterstand een voorsprong: 2-3.