Schöne: “We moeten onszelf belonen”

Bron: ajax1.nl

Lasse Schöne maakte zich erg kwaad tijdens de wedstrijd tegen FC Groningen (1-1). “Ik was heel kwaad over de manier hoe waarop de wedstrijd uit handen geven. Het is net als de laatste jaren, we spelen zoveel gelijk. Dat is totaal niet nodig”, baalt de Deen.

Schöne vond dat Ajax zich had moeten belonen met een tweede doelpunt en drie punten. “We hadden die tweede goal moeten maken. Dat zijn bepalende momenten in de wedstrijd want Groningen scoorde direct erna. We moeten slimmer spelen. Dan speel je de wedstrijd beter uit”, weet hij.

Het puntverlies was volgens hem niet te wijten aan bijvoorbeeld spelers als Bojan Krkic en Viktor Fischer, die soms té graag willen. “Het gaat niet alleen om hen. Het is gewoon doodzonde om maar met één punt te staan. We hadden vandaag zeker kunnen wennen.”

Net als zijn coach Frank de Boer wil Schöne niet wijzen naar het vertrek van Christian Eriksen en Toby Alderweireld en de blessure van Siem de Jong. “Het is duidelijk dat er aardig wat kwaliteit weg is”, geeft Schöne toe. “Maar we vulden het prima in vandaag. Het mag ook absoluut geen excuus zijn. We hebben goede spelers, maar we moeten onszelf wel belonen.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/schone-we-moeten-onszelf-belonen/