Twee sporen beleid ?

Bron: www.afca.nl

Dat de Ajax geest tot 2 jaar terug verdoofd en op sterven na dood was bleek vooral uit de hevige twijfel die her en der heerste ten aanzien van diverse omwentelingen. Vooral de personele bezetting die Cruijff voorstond op met name de Toekomst en in de directie, was reden genoeg voor diverse mensen om hardop te twijfelen aan het nut en de uitkomsten van de moddergevechten tijdens de fluwelen revolutie.

Het florissante voetbalverleden en de fantastische uitstraling van mensen als Bergkamp Jonk de Boer Overmars en wat later vd Sar, waren in andere tijden ruim voldoende geweest om dit soort iconen zonder enige voorwaarden of scepsis vooraf, juichend binnen te laten en ze onvoorwaardelijk te vertrouwen tot in de eeuwigheid. Niet bij Ajax. Waar een deel van de club zich zover had laten meevoeren in het tijdens beginjaren negentig gesponnen web der verstikkende commercie inclusief incestueus wanbestuur, dat de harde realiteit mbt de algehele toestand van Ajax kennelijk maar niet wilde doordringen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.afca.nl/columns/jimmy-hill/twee-sporen-beleid/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=twee-sporen-beleid