Ledenvergadering

Voorzitter RvC: ‘Mislintat wordt nu niet aangepakt uit angst voor represailles’

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax laat externe adviseurs weliswaar een onderzoek instellen naar Sven Mislintat, toch is de directeur voetbalzaken niet geschorst door de club. Volgens Pier Eringa, de voorzitter van de Raad van Commissarissen, heeft dat te maken met de angst voor juridische vergeldingsacties van de directeur, zo bevestigd Eringa op de Buitengewone Algemene Ledenvergadering (BALV) van Ajax woensdagavond.

Ajax bevestigt: Mislintat wordt nu niet aangepakt uit angst voor represailles

Bron: www.voetbalzone.nl

Ajax laat externe adviseurs weliswaar een onderzoek instellen naar Sven Mislintat, toch is de directeur voetbalzaken niet geschorst door de club. Dat heeft volgens Pier Eringa, de voorzitter van de Raad van Commissarissen, te maken met de angst voor juridische vergeldingsacties van de directeur, zo wordt door Eringa bevestigd op de Buitengewone Algemene Ledenvergadering (BALV) van Ajax.

Lagere beloning Ajax-commissarissen

Bron: ajaxfanzone.nl

Onder druk van prominente leden als Sjaak Swart, Keje Molenaar, Arie van Os en Arie van Eijden heeft de bestuursraad van Ajax besloten om de vergoeding voor de RvC van Ajax aan te passen. Er waren forse kritieken op het voorstel om Pier Eringa en Jan van Halst 50.000 euro per jaar en de overige commissarissen 35.000 euro per jaar uit te keren. De nieuwe voorstellen zijn 25.000 euro voor iedere commissaris terwijl de voorzitter daarbovenop 10.000 euro tegemoet kan zien en de voetbalcommissaris 20.000 euro.

Bom barst: Meerdere Ajax-prominenten in opstand tegen vergoeding RvC

Bron: ajaxfanzone.nl

Een aantal Ajax-prominenten, onder wie ex-directeur Arie van Eijden, mister Ajax Sjaak Swart, oud-speler Keje Molenaar en voormalig perschef David Endt, komen in opstand tegen het plan om de Raad van Commissarissen van Ajax financieel te belonen, zo meldt De Telegraaf dinsdagochtend. Volgens de ochtendkrant hebben de prominenten ‘een bom laten barsten’. Ook willen zij dat er meer leden met het Ajax-dna in de bestuursraad komen.

Dick Schoenaker neemt afscheid van de bestuursraad

Bron: ajaxfanzone.nl

Dick Schoenaker heeft deze week afscheid genomen als lid van de bestuursraad. Op 14 december 2010 werd Schoenaker gekozen in de ledenraad van Ajax. Dit gebeurde na een oproep van Johan Cruijff om meer oud-voetballers in de ledenraad te krijgen. Zijn werkzaamheden bij Ajax kregen in februari 2011 een vervolg toen hij samen met Cruijff zitting nam in een nieuw technisch platform van Ajax.

Pages

Subscribe to Ledenvergadering