Voorbeschouwing AJAX-AZ

Bron: www.afca.nl

Na de verloren strijd om de Johan Cruijffschaal is het morgenmiddag weer tijd voor het eerste duel in de competitie: thuis tegen AZ. Een pittige opening dus, maar wel een waarna je precies weet waar je staat. Waar de wedstrijd tegen psv bij trainer Frank de Boer nog onder de noemer voorbereiding viel, kan dat excuus nu niet meer gebruikt worden: de spelers moeten optimaal in vorm zijn, daar alle trainingsarbeid gericht was op dit duel.

De equipe van trainer verbeek heeft enkele wijzigingen ondergaan afgelopen zomer: Rasmus Elm, Brett Holman, Simon Poulsen, Ragnar Klavan en Charlison Benschop vertrokken. Daarvoor in de plaats kwam voornamelijk jong talent omdat de Alkmaarders zich geen grote aankopen kunnen veroorloven. Daarnaast is het nog de vraag of Maher en Moisander blijven, daar beide spelers azen op een transfer.

Bij AJAX zal vooral het gemis van Vertonghen zich laten voelen: de lange Belg was de katalysator van de afgelopen twee kampioenschappen en nu zal iemand anders uit de selectie die rol moeten overnemen. Waarschijnlijk zal dat niet Theo Janssen zijn die dichtbij een verhuizing naar Vitesse is.

……

Lees het volledige artikel op http://www.afca.nl/verslagen/voorbeschouwing/voorbeschouwing-ajax-az-2/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=voorbeschouwing-ajax-az-2