AZ helpt pover Ajax aan gelijkspel

Bron: ajax1.nl

In een winderig AFAS-stadion heeft Ajax één punt overgehouden aan het duel met AZ. Vooral in de eerste helft was de landskampioen achterin erg slordig, maar door een eigen goal van Poulsen blijft het verschil tussen de clubs vijf punten.

Frank de Boer wijzigde zijn elftal op twee plaatsen. Daley Blind begon als linksback en Vurnon Anita verhuisde naar rechts, ten koste van Ruben Ligeon. Links voorin speelde Lorenzo Ebecilio, waar in het bekerduel Ismail Aissati mocht spelen. Kenneth Vermeer verdedigde zoals gewoonlijk het doel. AZ kende geen veranderingen.

Uit niets bleek dat Ajax een les had getrokken uit het verloren bekerduel. De Amsterdammers leken voor rust op een krakkemikkige IKEA-kast. Achterin ontbraken duidelijk belangrijke schroeven. De houtlijm plakte voor geen meter en van de handleiding klopte al helemaal niets. AZ vernederde met (wind)vlagen de landskampioen. Vooral de onzichtbare backs moesten het ontgelden. Blind had na 45 minuten nog niet door dat Roy Beerens zijn man was en Anita kon Brett Holman en Simon Poulsen niet aan.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/verschil-blijft-gelijk/