Cruijff laten zitten, de rest naar huis

Bron: ajax1.nl

In de algemene ledenvergadering van Ajax komen donderdag twee moties ter stemming waaruit valt op te maken dat diverse leden Johan Cruijff willen laten zitten als commissaris en het kwartet Steven ten Have, Marjan Olfers, Paul Römer en Edgar Davids de wacht wordt aangezegd.

De ledenraad besloot vorige maand dat ze alle vijf moesten vertrekken, maar de drie prominente Ajax-leden Ruud Suurendonk (ex-speler), Maarten Oldenhof (ex-directeur) en Lex Hes (ex-businessclubvoorzitter) denken dat er binnen de vereniging voldoende draagvlak bestaat om Cruijff te laten zitten en de vier naar huis te sturen. Het trio laat dit weten in een uitgebreide brief met vragen en opmerkingen betreffende de bestuursraad aan interim-voorzitter Rob Been van Ajax, die tevens aan alle leden van de Amsterdamse club is gestuurd.

Als de meerderheid van de leden stemt voor het ontslag van het kwartet en het behoud van Cruijff dan moet de nieuwe bestuursraad (normaliter donderdag gekozen en geïnstalleerd) de opdracht van de ledenraad om de vijf commissarissen de wacht aan te zeggen naast zich neerleggen en de lijn van de verenigingsleden volgen.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/cruijff-laten-zitten-de-rest-naar-huis/