Penalty helpt Groningen langs Ajax

Ajax heeft vanmiddag een pijnlijke nederlaag geleden. In de Euroborg ging de landskampioen met 1-0 onderuit door een benutte penalty van Bacuna. Gregory van der Wiel moest het veld voortijdig verlaten na een tweede gele kaart.

De eerste helft werd gedomineerd door Groningen. De club van trainer Huistra zette Ajax goed onder druk en de Amsterdammers konden er amper uitkomen. Toch was het Ajax dat de grootste kans kreeg. Sulejmani werd goed diep gestuurd, maar slaagde er niet in de bal langs Van Loo te krijgen. Bacuna kreeg net voor rust een grote kopkans, maar verder vielen er weinig kansen. Sigthorsson, die fit genoeg was om te starten, moest na achttien minuten het veld verlaten na een blessure. Zijn vervanger was Bulykin.

Na een uur spelen mocht Andersson alleen op Vermeer aflopen. De keeper keerde het stiftje nog, maar zag daarna dat Liesveld de bal op de stip legde. Van der Wiel had in zijn sliding de bal met de hand beroerd,wat voor de leidsman genoeg was om een penalty te geven en een tweede gele kaart uit te delen aan de rechtsback. Bacuna schoot de penalty overtuigend binnen en schoot Groningen op voorsprong.