Ajax vorig jaar bij minst verdienende clubs in de Champions League

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Ajax slaagde er vorig seizoen niet in om de groepsfase van de Champions League te overleven. In een poule met Real Madrid, AC Milan en Auxerre eindigde de ploeg als derde. Uiteindelijk leverde dat de Amsterdammers een totaal van 12,3 miljoen euro aan prijzengeld op. Dit blijkt uit een overzicht dat de UEFA vandaag bekendmaakte.

Hiermee is de club van Frank de Boer een van de minst verdienende clubs van vorig seizoen in de Champions League. Slechts vijf ploegen verdienden minder. De andere Nederlandse ploeg FC Twente deed het met 13,4 miljoen iets beter, maar behoorde ook tot de onderste ploegen.

De best verdienende ploeg zou logischerwijs winnaar FC Barcelona moeten zijn. De Catalanen hielden echter twee miljoen minder over dan de verliezend finalist Manchester United. De Engelse topclub hield liefst 55 miljoen euro over aan het miljoenenbal.

Verdere topverdieners waren Chelsea met 44 miljoen, Real Madrid en Schalke 04 met 39 miljoen, Inter met 38 miljoen, Tottenham met 31 miljoen en AS Roma en Arsenal met 30 miljoen. Het Slowaakse MSK Zilina was het minst bedeeld, met 7,4 miljoen euro. De Slowaken verloren alle zes de groepswedstrijden.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_114335/Ajax_vorig_jaar_bij_minst_verdienende_clubs_in_de_Champions_League.html