Ajax wint eerste oefenduel met 0-4

Ajax heeft zaterdag haar eerste wedstrijd van de voorbereiding op het seizoen gewonnen. De Amsterdammers waren met 0-4 te sterk voor Buitenpost. De ploeg uit het noorden van Friesland had de eer om als eerste de kampioen te ontvangen. Theo Janssen maakte zijn debuut in het shirt waarop de drie sterren schitterden. Ook de aanwinsten Rits en Boerrigter werden voor het eerst opgesteld op het veld waar ook Ronald Koeman ooit zijn debuut maakte.

In de eerste twintig minuten was enkel een kleine kans van Sulejmani te bewonderen, hij schoot op aangeven van Özbiliz op de paal. Op een paar hoekschoppen na werd Ajax in de eerste fase van het duel niet gevaarlijk. De corners die van de voet van Theo Janssen kwamen draaiden mooi in, maar ze werden nauwelijks geraakt door Ajacieden. De schoten van Ebecilio, De Jong en Özbiliz zorgden niet voor het eerste doelpunt. Net voor het einde van de eerste helft was Rodney ‘het broertje van’ Sneijder de jongeling die de bal voorbij doelman Kobus. Een matige 0-1 voorsprong na een matige eerste helft.