Dennis Bergkamp vervangt Danny Blind

Bron: ajax1.nl

Ajax is deze week begonnen met het vormen van de technische staf voor het nieuwe seizoen. Belangrijkste mutatie is de komst van Dennis Bergkamp als assistent van hoofdtrainer Frank de Boer. Bergkamp komt in de plaats van Danny Blind die van het veld gaat en voortaan de technische zaken rondom de A-selectie gaat doen.

Die constructie komt niet als een verrassing, maar was al bedacht voor de tweede helft van het voorbije seizoen. De Boer wilde Blind toen echter nog bij het eerste houden, maar ziet voor hem nu een technische rol rondom de A-selectie weggelegd. Hennie Spijkerman, die door De Boer naar Ajax is (terug)gehaald, blijft de andere assistent bij de A-selectie.

Danny Blind die al de portefeuille technische zaken beheerde, zal zich niet met de jeugd bemoeien. Daar liggen sinds het vertrek van hoofd jeugd opleiding Jan Olde Riekerink functies weggelegd voor Dennis Bergkamp, Wim Jonk en Ruben Jongkind, de looptrainer die mede de nieuwe plannen van Johan Cruijff schreef voor de hervorming van de jeugdopleiding.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/bergkamp-vervangt-danny-blind/