Cruijff wil 'supertrio' de leiding geven

Bron: ajax.nieuwslog.nl

De belangrijkste aanbeveling die Johan Cruijff dinsdag heeft gedaan gaat over de invulling van de technische leiding. Frank de Boer, Dennis Bergkamp en Wim Jonk moeten het voetbalhart van Ajax gaan vormen.

Het trio moet verantwoordelijk worden voor de A-selectie, opleiding en scouting van Ajax. Daarmee zou het de komende jaren de volledige technische leiding hebben op De Toekomst en in de Amsterdam Arena. Cruijff, die de aanbeveling deed als voorzitter van het technisch platform, denkt dat het trio er op termijn voor kan zorgen dat Ajax weer staat voor succes, onderscheidend voetbal en het leveren van Europees talent, meldt De Telegraaf.

Met de aanstelling van de voormalige voetballers, verdwijnt de functie hoofd jeugdopleiding. Jan Olde Riekerink vult die functie nu Voor Danny Blind, momenteel assistent-trainer van De Boer bij het eerste, is nog niet duidelijk welke rol hij gaat vervullen. Hij kan, samen met Hennie Spijkerman, assistent blijven. Ook zijn er nog taken vrij in het technisch management.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_113878/Cruijff_wil__supertrio__de_leiding_geven.html