Mbark Boussoufa: ‘Ajax is voor mij Cruijff’

Bron: ajax1.nl

In Nederland is Mbark Boussoufa nog altijd vrij onbekend. De ster van Anderlecht wordt in zijn geboortestad Amsterdam amper herkend. Hoe anders is dat in België, waar de 26-jarige spelverdeler al twee jaar op rij is verkozen tot beste voetballer in het land. Morgen treft hij in de Europa League tegen de club van zijn jeugd, Ajax.

Boussoufa, die inmiddels al een beetje met een Vlaams accent spreekt, voetbalt al bijna tien jaar niet meer in Nederland. ,,Ik voel mij Marokkaan en Amsterdammer”, zegt hij deze week in Voetbal International. ,,Minimaal één keer per maand kom ik nog in mijn stad, want dat is Amsterdam nog steeds. Mijn ouders wonen er, net als veel vrienden en bekenden.”

De creatieve middenvelder, die de jeugdopleiding van Ajax doorliep en daarna na een meningsverschil met Danny Blind naar Chelsea vertrok, speelt morgenavond met Anderlecht in de knock-outfase van de Europa League voor de derde keer in twee jaar tijd tegen Ajax. ,,Of het nog speciaal is? Valt wel mee. Ik ben inmiddels acht jaar weg.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/mbark-boussoufa-ajax-is-voor-mij-cruijff/