Update: Transfer Bas Dost stukgelopen op 750.000 euro

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Bas Dost blijft definitief bij sc Heerenveen. De onderhandeling tussen Ajax en de Friezen liepen maandagavond rond 23.00 uur, een uur voor de deadline verstreek, stuk. Dat meldt Dosts zaakwaarnemer Rob Jansen van Sports Promotion maandagavond. Heerenveen vroeg zes miljoen euro, Ajax wilde niet verder gaan dan 4,5 miljoen.

Eerder maandag had Dost een arbitragezaak tegen sc Heerenveen verloren. De arbitragecommissie van de KNVB bepaalde dat Heerenveen Dost niet voor 3,1 miljoen, het bedrag dat de Friese club afgelopen zomer aan Heracles Almelo betaalde voor de aanvaller van Jong Oranje, hoefde te laten gaan. Van positieverbetering was volgens de commissie geen sprake bij een overgang van Heerenveen naar Ajax.

Na die uitspraak werd er nog wel dooronderhandeld, maar Heerenveen wilde volgens Jansen de vraagprijs nauwelijks laten zakken. Een uur voor de transferdeadline bood Ajax 4,5 miljoen euro, een gratis speler en een percentage in een eventuele doorverkoop. Heerenveen reageerde volgens Jansen door de vraagprijs naar 5,25 miljoen te laten zakken.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_113771/Update__Transfer_Bas_Dost_stukgelopen_op_750_000_euro.html