'Ajax is echt een hele warme club'

Bron: www.ajax1.nl

Voor André Ooijer was 2010 het meest gedenkwaardige jaar uit zijn lange carrière. De verdediger blikt met OnsOranje terug op het jaar waarin hij zijn mooiste wedstrijd ooit speelde en waarin hij terugkeerde bij zijn oude liefde.

In 2010 wilde de club die hij zo lang diende - PSV - zijn contract niet verlengen en keerde hij terug bij de club die hij zijn oude liefde noemt - Ajax. Daarbij kwam Ooijer dit jaar in het nieuws vanwege een ogenschijnlijk revolutionaire placentabehandeling. Maar bovenal was 2010 voor André Ooijer het jaar van dat ene duel tegen Brazilië. Toen hij plots de wedstrijd van zijn leven moest spelen voor Oranje. En toen hem dat nog lukte ook.

,,Ja”, antwoordt Ooijer op de vraag of de wedstrijd tegen Brazilië in Port Elizabeth misschien wel de mooiste wedstrijd is die hij ooit heeft gespeeld.

Het was een bijzonder moment, zo even voor vieren die belangrijke middag op het WK. Heel de wereld zag Joris Mathijsen, een onbetwiste kracht in de defensie van Oranje, in de warming-up naar zijn been grijpen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/content/ajax-echt-een-hele-warme-club