Ajax wint nipt van Auxerre

Bron: www.ajax1.nl

Ajax heeft in de eigen Amsterdam ArenA tegen Auxerre de eerste Champions League-zege van dit seizoen geboekt: 2-1. Na een prima eerste helft, waarin de Amsterdammers via Demy de Zeeuw en Luis Suarez een 2-0 voorsprong namen, leek de zege al binnen. Door een rode kaart voor André Ooijer en de snelle goal die daarop volgde, kreeg Ajax het nog benauwd in het tweede bedrijf. Verder dan die ene goal kwamen de Fransen echter niet.

Beide ploegen moesten winnen om nog aanspraak te kunnen maken op de volgende ronde in de Champions League. Auxerre was nog puntloos, terwijl de Ajacieden pas één punt vergaarden. De Zeeuw gaf Ajax in de zevende minuut de perfecte start. De Oranje-international schoot vanaf randje zestien prachtig de 1-0 achter Oliver Sorin, nadat Rasmus Lindgren een prima kans om zeep had geholpen.

Ook de tweede echte Ajax-mogelijkheid, vijf minuten voor rust, werd schitterend afgemaakt. Mounir El Hamdaoui bediende Luis Suarez. De Uruguayaan rondde in de stijl van de Marokkaan (buitenkantje rechts) vervolgens schitterend af.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/content/ajax-wint-nipt-van-auxerre