Wedstrijdpraat: IJsselmeervogels – Ajax (0-3, afgelopen)

Bron: ajax1.nl

Bekervoetbal wordt soms omschreven als het meest onvoorspelbare voetbal. Laten we ons dus maar niet verleiden tot voorspellingen. Bij Ajax krijgen een aantal spelers rust. Zo zit Jasper Cillessen niet bij de selectie. Kenneth Vermeer staat op doel. Ruben Ligeon vervangt Ricardo van Rhijn. Daley Blind staat gewoon linksback, waardoor Christian Poulsen weer eens in de basisopstelling begint. Bojan, Danny Hoesen en Viktor Fischer vormen de aanval.

Een sterk begin van Ajax zorgde voor een vroege 0-2 voorsprong. Tweemaal werd er geblunderd door de Vogels achterin. Viktor Fischer en Danny Hoesen waren succesvol. Geel was er voor Tony Tol, nadat hij opnieuw een overtreding maakte op Fischer. Kansen waren er ook voor de thuisploeg. Met name aanvaller Thomas Verheijdt wist Kenneth Vermeer al een paar keer bijna te verrassen. Ook in de tweede helft was Viktor Fischer succesvol. Jairo Riedewald maakte zijn debuut.