Ibrahimović: ”Ajax is een unieke club”

Bron: ajax1.nl

Zlatan Ibrahimović is na zijn vertrek bij Ajax in 2004 uitgegroeid tot één van de beste voetballers van de wereld. De superspits beleefde topjaren bij Juventus, Internazionale, Barcelona, AC Milan en momenteel Paris Saint Germain. Maar, zo zegt hij in gesprek met 1900 Magazine, hij beleeft nog altijd warme herinneringen aan zijn eerste avontuur, bij Ajax.

“Ik houd de resultaten en gebeurtenissen bij Ajax altijd in de gaten. Het geeft me een goed gevoel wanneer ze kampioen worden of het in Europa goed doen. Ik hoop dat ze weer wat moois kunnen neerzetten op het internationale podium,” zegt de 32-jarige Zweed.

Het laatste Europese succes van Ajax dateert van 2002, toen de club tot de kwartfinale van de Champions League reikte. Ibrahimović zelf was onderdeel van dat team. “Ajax is een unieke club. Een club met een eigen identiteit en zeer loyaal aan haar eigen concept en opvattingen. Ze brengen steeds weer fantastische spelers voort. In Amsterdam slagen ze erin twee dingen te combineren: én het behalen van resultaten én jonge spelers de kans geven zich te manifesteren en beter te worden.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ibrahimovic-ajax-is-een-unieke-club/