Voorbeschouwing: Heet avondje Heerenveen verwacht

Bron: ajax1.nl

Net als twee weken terug in Alkmaar is ook dit duel in het hoge Noorden lastig. Het zijn de uitwedstrijden tegen teams die strijden om Europees voetbal. Duels die niet altijd op kwaliteit worden beslist. Ook deze tegen Heerenveen niet. Leidsman is Pieter Vink en het treffen start op vrijdag om 20:00 uur.

SC HeerenveenAnalist René van der Gijp noemde het ook al eens; het draait eigenlijk allemaal om spits Alfred Finnbogason. Hij maakt de meeste doelpunten en is altijd dreigend. Ook dit seizoen gaat de IJslander lekker. Hij heeft alvier treffers uit drie duels. Knap moyenne. In de wedstrijd van vorige week tegen Heracles scoorde hij ook, maar was hij ook een stuk minder aanwezig. Heerenveen verloor.

Ook middenvelders Hakim Ziyech en Maarten de Roon zijn lichtpuntjes. Zij brengen evenwicht in de as van het veld. Ziyech heeft de rol van Djuricic min of meer overgenomen. Het jeugdige talent is echter iets meer nummer ’10′ dan zijn voorganger. Hij moet het meer van de beslissende pass hebben, terwijl Djuricic meer van links kwam en vaker een soleerde.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/voorbeschouwing-heet-avondje-heerenveen-verwacht/