Jong Ajax en Jong PSV delen de punten

Amper bijgekomen van het kampioensfeest van gister is Jong Ajax er niet in geslaagd het belofteteam van PSV te verschalken. Van alle basisspelers waren alleen keeper Chiel Kramer en Joeri de Kamps gister niet aanwezig bij de huldiging. Ondanks een sterke beginfase kwam de ploeg van Gery Vink, in tegenstelling tot de thuiswedstrijd toen Ajax met 1-0 won,  niet verder dan een gelijkspel: 2-2.

Nicolai Boilesen, die de laatste weken een krachtige indruk maakt bij de beloften, zorgde al vroeg in de wedstrijd voor de openingstreffer. Uit een corner was het de 21-jarige Deen die de bal het laatst raakte alvorens Przemzyslaw Tyton te passeren.  Lang konden de Amsterdammers niet van de voorsprong genieten, want zes minuten na de openingstreffer was het Peter Horsten die kon profiteren van gemakzucht in de Ajax-defensie. Marcel Ritzmaier boog met een sierlijke stift de stand in de 25e minuut zelfs om naar een voorsprong voor de thuisploeg: 2-1.