Ajax biedt excuses aan voor wangedrag Swart

Bron: ajax1.nl

Ajax heeft haar excuses aangeboden aan de KNVB voor het wangedrag van Sjaak Swart. Het erelid was een dag na de met 0-3 verloren bekerwedstrijd met AZ aanwezig bij een discussiedag in Zeist. Arbiter van dat duel, Kevin Blom, was ook aanwezig. Swart was van mening dat Blom minimaal twee cruciale handsballen over het hoofd had gezien en was hier klaarblijkelijk erg gefrustreerd over. Een ruzie volgde.

Toen scheidsrechtersbaas Dick van Egmond tussenbeide probeerde te komen, moest ook hij het ontgelden. De ruzie volgde een dag na een respectdiscussie, waardoor het erg gevoelig lag. Blom en Swart waren in Zeist voor een bijeenkomst over onvrede over arbiters. ‘Mister Ajax’ zou Blom volgens Voetbal International verrot hebben gescholden.

Diezelfde avond heeft Ajax telefonisch haar excuses aangeboden aan Van Egmond. Gijs de Jong, manager competitiezaken van de KNVB: “Daarbij zijn excuses gemaakt voor hetgeen was gebeurd. Dat was wat Van Egmond betrof voldoende. Daarmee is de kous af.” In eerste instantie liet Swart tegenover VI weten er niet inhoudelijk op in te gaan, maar deed dat wel tegenover het Algemeen Dagblad.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ajax-biedt-excuses-aan-voor-wangedrag-swart/