Ajax gaat weer onderuit in Alkmaar: 2-1

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax heeft de Noord-Hollandse derby tegen AZ wederom verloren. In Alkmaar werd het dit keer 2-1. Het is de vijfde nederlaag van Ajaxin de laatste acht onderlinge competitieduels. Ajax verkwanselde door de nederlaag de koppositie (op doelsaldo weliswaar) aan PSV, terwijl AZ opstoomde naar de derde plaats. 

Ajax opereerde in dezelfde opstelling waarmee het afgelopen woensdag verloor van Liverpool. De start was veelbelovend van Ajax. Al na zes minuten was de eerste kans: Steven Bergwijn bracht na een goede actie van Kenneth Taylor spits Mohammed Kudus in stelling, maar zijn schot werd geblokt door Bruno Martins Indi.

Ajax telde zeven Oranjespelers in de basisopstelling. Eén daarvan, Remko Pasveer, redde in de zesde minuut stijlvol op een inzet van Jens Odgaard. Een andere Oranjeklant, Daley Blind, verzond een minuut later een splijtende dieptebal van 40 meter op Kenneth Taylor, komende week debuterend in het keurkorps van Van Gaal. Taylor legde de bal met de aanstormende Hobie Verhuls in aantocht breed op Kudus: 0-1.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2022/09/19/ajax-gaat-weer-onderuit-in-alkmaar-2-1/

Gegevens