Zo kan Ajax in pot 2 terecht komen bij de Champions League 2021/2022

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

De landstitel en dus plaatsing voor de Champions League kunnen Ajax inmiddels bijna niet meer ontgaan. Maar in welke pot Ajax komend seizoen terecht zal komen, is nog even de vraag. Afhankelijk van de ontwikkelingen in andere competities, de Champions League en de Europa League, zal dat pot 2 of pot 3 zijn. In pot 2 zitten ook grootmachten als FC Barcelona en Real Madrid, die Ajax graag zal willen ontlopen.

We leggen uit hoe Ajax in pot 2 terecht kan komen.

Hoe zit het ook alweer?

De kampioenen van de 6 grootste competities in Europa komen in pot 1 terecht, net als de winnaars van de Champions League en de Europa League. Op dit moment zijn in ieder geval Manchester City, Bayern M√ľnchen, Inter en Sporting Portugal zeker van een plekje in pot 1. Ook de kampioenen van de Franse en Spaanse competitie komen daar nog bij.

De Franse landstitel

In Frankrijk staat vanavond de ontknoping op het programma: Lille en PSG kunnen beide nog kampioen worden. Lille staat 1 punt voor. Een kampioenschap van Lille zou voor Ajax ongunstig zijn. Daardoor komt PSG in pot 2 terecht en duwen zij Ajax pot 3 in.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/zo-kan-ajax-in-pot-2-terecht-komen-bij-de-champions-league-2021-2022/