Gemiste penalty en fout Scherpen worden Ajax fataal tegen Roma

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax heeft zichzelf een bijzonder slechte dienst bewezen in het eerste duel in de kwartfinales van de Europa League met AS Roma. Ajax had de overhand tegen de Italianen, had ook de beste kansen, maar gingen desondanks met 1-2 onderuit. Een gemiste penalty, veel gemiste kansen en een blunder van Kjell Scherpen zorgen dat de ploeg van trainer Erik ten Hag volgende week vol aan de bak zal moeten in Rome om de zaken recht te trekken.

Ajax had in de eerste helft moeite met de snelle counters die AS Roma er kan uit gooien. Een aantal keren ontsnapte Ajax, omdat Roma niet goed omging met een overtalsituatie. Zo schoot de ervaren Bosniƫr Edin Dzeko voorlangs. Bij een schot van afstand van Bryan Cristante moest Ajax-goalie Kjell Scherpen zich strekken. De 21-jarige doelman maakte zijn Europese debuut omdat routinier Maarten Stekelenburg niet op tijd was hersteld van een knieblessure, die hem ook al het treffen met Heerenveen kostte.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2021/04/09/gemste-penalty-en-fout-scherpen-worden-ajax-fataal-tegen-roma/