Analyse: Hier kan Ajax grillig AZ pijn doen

Bron: www.ajaxshowtime.com

Zondag sluit Ajax de januari-maand af met de topper tegen AZ. Na het gewonnen bekerduel van vorige week is het de tweede keer in elf dagen tijd dat Ajax het in Alkmaar opneemt tegen AZ. Welke lessen kunnen de Amsterdammers trekken uit die eerdere ontmoeting? En wat zijn de sterktes en zwaktes van AZ? Een tactische analyse in aanloop naar de laatste horde van januari. 

Onder de nieuwe trainer Pascal Jansen boekte AZ deze maand knappe overwinningen op bezoek bij PSV en Feyenoord. Desondanks is het gat met koploper Ajax na de thuisnederlaag tegen FC Utrecht toch weer gegroeid tot een slordige tien punten. De eerste vijf competitiewedstrijden van dit seizoen eindigden bovendien allemaal in een gelijkspel. AZ presteert dit jaar, zowel onder Arne Slot als onder Jansen, uitermate grillig en kent hoge pieken en diepe dalen. Vaak kennen de Alkmaarders zelfs tijdens wedstrijden een gigantisch verval. Met name in de slotfase oogt de ploeg vaak kwetsbaar en komt het nog maar weinig aan aanvallen toe. In een zware poule met Napoli, Real Sociedad en Rijeka slaagde AZ er daarnaast niet in om te overwinteren in de Europa League.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/137627/analyse-hier-kan-ajax-grillig-az-pijn-doen