Ajax ontsnapt dankzij Tadić in knotsgek bekerduel

Ajax is woensdagavond op spectaculaire wijze ontsnapt aan een bekeruitschakeling tegen FC Utrecht. In een zeer doelpuntrijk en krankzinnig duel won Ajax uiteindelijk met 5-4, doordat aanvoerder Dusan Tadić een minuut voor tijd voor de winnende treffer zorgde.

Bij Ajax stonden Devyne Rensch en Edson Álvarez in de basis, terwijl doelman Kjell Scherpen onder de lat zijn officiële debuut maakte. Voor de twintigjarige keeper kon zijn debuutwedstrijd bijna niet slechter beginnen. Nicolás Tagliafico verspeelde de bal gemakkelijk in de opbouw, waarna Mimoun Mahi direct opdook voor de neus van Scherpen. De aanvaller van FC Utrecht benutte de eerste kans van de wedstrijd direct en zette de bezoekers na iets meer dan een minuut spelen op voorsprong.