Oranje wint, maar loopt finaleronde Nations League mis

Het Nederlands elftal heeft zich ondanks een overwinning op Polen niet geplaatst voor de finaleronde van de Nations League. Met Ajacieden Daley Blind en Davy Klaassen in de basis won Oranje in Polen met 1-2, maar doordat Italië van Bosnië-Herzegovina won kroonden de Italianen zich tot groepswinnaar in Groep A.

Al na vijf minuten spelen kwam Polen op voorsprong. Hans Hateboer verloor de bal aan de rechterkant van het veld, waarna de thuisploeg er razendsnel uitkwam. Kamil Jozwiak bleek veel sneller dan Klaassen en trok het strafschopgebied van Nederland binnen. Hier kapte hij vervolgens Blind uit en scoorde hij via de binnenkant van de paal de 1-0.

Na deze vroege openingstreffer trachtte Nederland snel te antwoorden. De ploeg van bondscoach Frank de Boer was via Klaassen dichtbij de gelijkmaker, maar de Ajax-middenvelder kwam na een boogbal net tekort om de 1-1 binnen te werken. Amper een minuut later kopte Donyell Malen rakelings naast uit een goede voorzet van Calvin Stengs. Aan de andere kant was Przemysław Placheta ook heel dichtbij de 2-0. De Pool kreeg veel ruimte van Stefan de Vrij, maar raakte de paal.