Het Verhaal Achter: Danilo Pereira Da Silva

Bron: www.ajaxshowtime.com

Iedereen heeft wel een favoriete Ajacied. De een houdt van die ene speler met een fijne steekpass, de ander kan genieten van een verdediger die al zijn duels wint. Het verhaal achter die populaire voetbalnamen is echter lang niet altijd bekend. In de rubriek 'Het Verhaal Achter' gaan we op zoek naar de achtergrond van jouw favoriet. In deel 15: Danilo Pereira, een Braziliaans voetbaldier, dat na corruptie in eigen land zijn heil zocht en vond in Amsterdam.

Sappig vlees aan het spit, een lopend buffet en een bomvol Samba Kitchen: in het Braziliaanse restaurant aan de Ceintuurbaan te Amsterdam viert de Zuid-Amerikaanse cultuur hoogtij als de familie van Danilo Pereira Da Silva aan een tafel nabij de keuken zit. In het Portugees vertellen ze over hun enigst kind. Nerynho, eigenaar van het restaurant en tevens vriend van Danilo, is tijdelijk omgeturnd tot tolk en vertaalt een verhaal over voetbal, corruptie, armoe en dromen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/117384/het-verhaal-achter-danilo-pereira-da-silva