Dramatisch Ajax verliest kansloos van Getafe

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft in Spanje een teleurstellende heenwedstrijd gespeeld tegen Getafe. In de zestiende finales van de Europa League verloren de Amsterdammers verdiend met 2-0, waardoor het een slechte uitgangspositie kent voor de return van volgende week.

Vrijwel gelijk klapte Getafe op de opbouw van Ajax, waardoor de Amsterdammers slecht in de wedstrijd kwamen. Het eerste gevaar ontstond bij een risicovolle bal van Bruno Varela, die de geschorste André Onana verving. Gelukkig voor de Portugees en consorten liep dat met een sisser af. De goalie herpakte zich vervolgens goed met een aantal goede reddingen. De eerste save was op een hard schot van Deyverson. 

Ajax speelde zelf weinig klaar voorin. In de gehele eerste helft werd geen een keer op doel geschoten. Het uitblijven aan een goede aanval kwam veelal door een gebrek aan juiste keuzes aan de bal, maar ook door de hoge druk van de Spanjaarden. Daarbij lagen de spelers van Getafe om de haverklap gillend op de grond. Tempo maken was op die manier enorm lastig. 

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/129380/dramatisch-ajax-verliest-kansloos-van-getafe