Ajax wint van PSV na goede eerste helft, maar verliest drie spelers

Ajax heeft zondagmiddag met 1-0 gewonnen van PSV. In de Johan Cruijff ArenA scoorde Quincy Promes voor rust de enige goal.

Op de 50e verjaardag van Erik ten Hag wisten de Amsterdammers een prima eerste helft op de mat te leggen. De bezoekers waren erg matig en dat resulteerden in veel kansen voor Ajax. Alleen niet in goals. Zo’n tien minuten voor rust maakte Unnerstal een fout in de opbouw van PSV, waarna Van de Beek de bal oppikte rond de middenlijn en na een uitstekende rush het doel van PSV onder vuur nam. In de rebound schoot Promes keurig raak. Ajax zocht met een verdiende voorsprong de kleedkamer op, maar zag ook Veltman en Promes geblesseerd uitvallen.

Na rust werd het een hele rommelige wedstrijd, waarin Ajax nog wel de bovenliggende partij was. Het was aan Ajax zelf te danken dat het nog spannend bleef. En aan scheidsrechter Kuipers en VAR Nijhuis. Dest versnelde in de zestien langs Boscagli, maar er werd op bizarre wijze niet voor gefloten. Eén keer werd PSV echt dreigend in de slotfase van de wedstrijd, maar Dest greep uitstekend in. Overigens zag Ajax ook Babel geblesseerd uitvallen. De lappenmand stroomt daardoor nog voller.